Behandelingen

Behandelingen

Het Japanse woord voor ‘universele levensenergie’:

Reiki is universele energie, de energie die we vinden in alle dingen. Volgens het dr. Usui systeem  wordt via handoplegging  zowel geestelijke als lichamelijke heling bevorderd. Deze universele energie kun je voor je zelf gebruiken (zelfbehandeling) of doorgeven aan andere mensen.  De persoon die dan behandeld wordt ligt op een onderzoektafel of zit op een stoel. Via de handen  van de behandelaar wordt deze energie dan doorgegeven. De persoon die behandeld wordt mag de kleren aanhouden en ook is het niet perse nodig dat deze persoon aangeraakt  wordt. De  behandelaar  is een doorgeefluik van universele energie, de behandelaar  verbruikt dus geen eigen energie.



Reiki energie is altijd positief.



Reiki wordt toegepast bij hoofdpijn, stress, rugpijn, verwondingen, obstipatie, verdriet, chronische vermoeidheid etc.  Wel is het belangrijk dat bij langdurige klachten, vage klachten etc. de huisarts wordt geconsulteerd. Reiki is nooit bedoeld als vervanging voor reguliere geneeskunde. Ook kan Reiki toepast worden als bijv. extra hulpmiddel naast fysiotherapie of ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde.



Een volledige behandeling duurt meestal 1.5 tot 2 uur. Natuurlijk is het mogelijk om alleen een pijnlijke plek te behandelen. Ook dan duurt een behandeling gemiddeld een half tot 1 uur.





This article comes from Reiki Jivana   http://www.reiki-jivana.nl
The URL for this story is:   http://www.reiki-jivana.nl/modules/tinyd0/index.php?id=5